Over ons

DE MONDKAPJESMAATSCHAPPIJ
Mondkapjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straat- en winkelbeeld. Zelf had ik altijd een standaard wegwerpmondkapje in mijn jaszak gepropt, die ik tevoorschijn haalde en haastig opzette tijdens het winkelen. Daarna stopte ik het mondkapje weer terug in mijn jas- of broekzak om ‘m vervolgens weer opnieuw te gebruiken.
Het is heel verleidelijk om wegwerpmondkapjes op deze manier te gebruiken, ook al zijn ze niet zo bedoeld. Het zorgt er namelijk voor dat bacteriën zich kunnen verzamelen in het mondkapje in plaats van dat het masker beschermt tegen invloeden van buitenaf.
Dit zorgde ervoor dat ik benauwdheidsklachten en discomfort ervaarde bij het gebruik van de standaard mondkapjes. Het bleek dat ik niet de enige was. Ik hoorde van steeds meer mensen uit mijn omgeving dat zij soortgelijke klachten hadden.

DE WEGWERGPMAATSCHAPPIJ
Daarnaast was er iets anders wat mij stoorde aan de wegwerpmondkapjes. De naam zegt het eigenlijk al, namelijk het feit dat de mondkapjes bedoeld zijn voor eenmalig gebruik en daarna weg te gooien. Met als resultaat dat wanneer je de supermarkt uit stapt, de stoep vol ligt met achteloos weggegooide lichtblauwe en witte mondkapjes, alsof het pepernoten zijn.

De wegwerpmondkapjes leiden tot een gigantische berg aan zwerfafval. Ik geloof dat we met z’n allen zorg dragen voor onze omgeving en daar bewust mee om moeten gaan.

DE OPLOSSING! CLEAN AIR MONDMASKERS
Ik voelde, dit kan anders! Bovenstaande redenen hebben uiteindelijk geleid tot het ontstaan van Clean Air mondmaskers. De mondmaskers van Clean Air zijn van hoge kwaliteit en bieden voldoende, zuivere luchttoevoer. Zo is het dragen van een mondkapje niet langer oncomfortabel en onhandig. Daarnaast zijn de mondmaskers van Clean Air een duurzame keuze omdat je ze kunt wassen en hergebruiken. Fijner voor jouzelf én het milieu!

Om gebruikers/bezoekers van onze website gelegenheid te bieden om zo volledig mogelijk gebruik te maken van de functies van de website, plaatsen wij “cookies” op het apparaat.